Nu är vi igång

Jag brukar inte dela med mig av våra mest privata saker men eftersom jag vet att det googlas om liknande problem så kanske detta inlägg kan hjälpa någon?

Jag hoppas att detta inlägg läses och hanteras på ett respektfullt sätt.

I går ringde vi Barnsjukhuset Martina och fick en tid på en gång för liten.

Magen är i ett enda kaos. Förlåt min detaljrikhet men nu blir det bajs på högsta nivå: Sedan november 2008 har liten mage inte varit bra en enda gång. Han har konstanta diarréer och får i perioder feber och större problem med magen. Senaste tre månaderna har magen blivit sämre. Han lider av det och det gör oss ont.

Via Sacchska har de konstaterat att det inte är glutenintolerans men han är mest troligen laktoskänslig (vilket många med mag-tarmproblem blir). Jag har inte känt att vi fått gehör för Solkillens problem. Vi har ju velat träffa en gastrospecialist ett bra tag nu men inget händer.

De vill bara avvakta medan vi som lever med liten som får byta de blöta blöjorna upp till 5 ggr. om dagen vill ha en ordentlig utredning. Förskolepersonalen har ju också reagerat på att något inte stämmer eftersom han vaknar av magproblemen och verkar ha ont av det. Det är ju inte heller helt enkelt för dem att sköta om blöjbyten och duschning även om det givetvis ingår i deras arbetsuppgifter.

Det är svårt med små barns magar, de är inte ”färdiga” och kroniska tarmsjukdomar kommer ofta senare i livet.

Solbebisen hade ju dessutom svår kolik när han var liten så det känns ju som om hans mage är kinkig.

Just nu känner jag mig ganska maktlös som mamma och det enda jag vill är att vår plutt ska få må bra och bajsa som vanligt.

I dag ska vi tillbaka in till Martina med avföringsprov och de ska också ta en hel del prover. Läkaren har redan förberett oss på att vi i framtiden kommer att få genomgå en gastroskopi med liten. Eftersom jag själv gjort både en sådan (och en endoskopi( fasar jag inför det, men liten blir ju sövd antar jag och då känns det mer lungt. Det är inte kul men det är nödvändigt men mammahjärtat blöder och jag är lite orolig.

Annonser

4 thoughts on “Nu är vi igång

  1. Ja 5 gånger om dagen låter ju inte så värst hälsosamt för lillkillen :0( Bra att dom kollar upp det både uppifrån och nerifrån :0) Det borde ju gå lätt för honom om han blir sövd.

  2. Men stackars Isak – o er. Vad läskigt att han har såna bekymmer med magen. Och att sen inte bli tagen på allvar – ja läkarvården är nåt skulle jag kunna diskutera länge… Bra att Isak har föräldrar som står på sig o kräver den hjälp som han behöver. Lycka till! Kram

    • Ja bra att vi skaffade oss en privat sjukvårdsförsäkring innan allt detta började. 😉 Kan varmt rekommendera den via Skandia Lifeline. Klappa magen 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s