Arg så det förslår

2009 i Sverige på ett stort, modernt företag blir mannen inkallad på möte hos chefen:

”Vi skulle vilja se att du arbetade hemma medan du VABbar” Jadajadajada.. Snicksnack och han vrider på sig obekvämt i stolen, säger det inte rakt ut men undertonen är att jag borde vara hemma när sonen är sjuk, mannen ska hålla sig till att jobba.

Att vi delar på det bryr sig den store chefen inte om och egentligen skiter jag i det; Mannen skulle kunna ta varenda VAB dag och hans chef kan inget säga. Dessutom är det ju olagligt att uppbära lön medan man vabbar…

Ja se där ja. Så blev facket indraget och jag hoppas att det stora företaget (som dessutom betalar ut en extra ersättning till de föräldrar som tar föräldraledigt också inser att det är så att barn blir sjuka då och då och att även pappa är hemma och vårdar barn) får en ordentlig åthutning. (Tyvärr tror jag inte facket vågar, men det är en annan diskussion)

Är det så att det stora företaget lever kvar i att frun ska stå vid spisen och mannen ska arbeta?

Fy f-n om man kunde anmäla dem till JÄMO skulle jag göra det direkt. Mannen söker nya jobb och vill inte vara kvar.

Som sagt: 2009 i Sverige. Mannen tar sitt ansvar som samhället vill att papporna ska göra men för det får han skit.

JAG SPYR PÅ ER!

Annonser

6 thoughts on “Arg så det förslår

  1. Herregud, man häpnar verkligen över fräckheten och idiotin hos den chefen! Och om facket inte vågar ta den striden borde ju de fackrepresentanterna ställa sina platser till förfogande för någon som vågar.

    Även om det nu vore möjligt att jobba hemma när man tar hand om sjukt barn så är det ju helt sjukt att be en anställd att göra det, men det är ju inte ens möjligt att jobba flera timmar en dag då man är hemma med sitt barn, man ägnar ju sig åt barnet då. Nyfiken på om chefen har barn?

  2. Mycket dumt ska man höra innan öronen trillar av. Tyvärr kryper det fram sådana här tendenser överallt. Att dela föräldraledigheten är fint men VAB och dagishämtning då blir det jobbigt. Det är sorgligt. Bra att ni står på er.

  3. Men vadå arbeta hemma när man vabbar? Det handlar ju om att man ska ta hand om ett sjukt barn, hur ska man kunna arbeta samtidigt? Visst att barnet kanske sover en stund på dagen, men ett sjukt barn håller ju ofta igång på natten också. Skitarbetsgivare! Undra vad F-kassan säger om det förresten.. För jag utgår från att man ska få lön från sin arbetsgivare om man arbetar.

  4. Att dom vågar göra så. Och att ens föreslå att jobba hemma och ta ut vab samtidigt. Känns som att chefen är aningen pressad. Förstår att maken söker nytt jobb. Känns ju lite obehagligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s