Kalprotektin

Så hette det! Och Solkillens prov visade INGET påslag av detta i blodet. i avföringen (skrev fel)

Alltså tror inte läkaren att han har Chrons eller Ulcerös Colit (rättare sagt sa han så här: ”Barn kan ha ett värde på upp emot 5000 och er son hade 66: Det kan ju vara så att vi tog provet sent i skovet men jag tror inte det…. ”

JIPPI!!!!!!!! I går firade vi med Sushi och vin här hemma.

Nu ska vi få komma till Gastro på Astrid Lindgren och steg ett blir att ta biopsi från tjock-och tunntarmen och se att allt är bra.

Någon typ av tarmsjukdom tror dock läkaren att det är eftersom liten har diarréer med blod, feber samt hög sänka samtidigt och det tyder på att det är just ngt med magen..

Vad det vet vi inte i dagsläget men vi är givetvis mycket glada och avkopplade för nu. Nu vilar vi i det och hoppas det dröjer innan liten får nästa ”skov”.

Vi vill ju veta exakt vad det är som gör han dålig och läkare Ulrik sa att det är ju så att det finns en mängd tarmsjukdomar, inte bara Chrons eller UC men det är just kalprotektin som man får påslag av om man har någon av dem. Att det skulle vara ngn födoämnesallergi verkar osannolikt eftersom man inte får feber av det (vilket liten haft i samband med alla andra problem) men det kan ju vara så att inflammationen sitter ngn annanstans i kroppen.. Ja mycket trådar att lösa upp men det får vi ju hjälp med snart.

 Vi går vidare till nästa steg med nya krafter! Önskar er alla en dag som blir just vad ni vill att den ska vara utan krav och stress!

Tack för alla omtankar. I dagsläget har liten än diarréer och är lite mer trött än vanligt men han är ju MYCKET bättre jämfört med för två veckor sedan.

Annonser

2 thoughts on “Kalprotektin

  1. Så skönt att de proverna var negativa 🙂

    Låter bra att ni får komma till gastro nu så att de kan komma tillrätta med vad Solkillen har drabbats av.

    Tänker på er i massor även om jag just nu är grymt dålig på att kommentera…

    KRAMAR

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s