Sjuk sjuk sjuk liten

Vad fort det gick. Solkillen blev sämre och i går fick vi tid på sjukan och där konstaterades att han faktiskt var ”sjuk”.

Inte bara ett virus som man oftast tror som förälder… Men jag fick en känsla av att det inte stod rätt till i förrgår natt då liten fullkomligt brann av feber och mer suckade fram andningen är drog lätta andetag.

Tur man har en föräldrainstinkt som man följer.

Nu antibiotika i 10 dagar och en rejäl höjning av airomir (luftrörsvidgande) och Pulmicort (cortison).

Redan i morse var febern lägre. Skönt! Andningen är ansträngd men under kontroll.

I dag ska jag kontakta vårdcentralen och se till att liten får vaccin bland de första eftersom han förhoppningsvis anses som prioriterad då han har astma. Har varit anti vaccinering ända fram till nu men efter dessa dagar inser jag att det är det enda alternativet för sonen. Han klarar inte ett influensa angrepp utan att astman blir svår.

Hur tänker ni kring vaccinering? Kommer ni vaccinera er själva och barn?

TEXT FRÅN VARDGUIDEN.SE (vårdguiden)

Barn 0–3 år:
Barn under tre år kommer inte att erbjudas vaccin så länge vaccinet inte är godkänt för så små barn. Barn som tillhör någon av de grupper som riskerar att bli allvarligt sjuka i influensan kan vaccineras med halv dos från och med 6 månaders ålder. Föräldrar till nyfödda barn rekommenderas vaccination som övrig allmänhet.

Barn 3–6 år:
Barn i förskoleålder, från tre år, kommer att erbjudas vaccin på barnavårdscentraler och vårdcentraler. En del barnavårdscentraler kommer även att kunna vaccinera barnets vårdare, beroende på hur mycket vaccin de har.

Skolbarn:
Barn i grundskolan kan komma att vaccineras i skolan. I annat fall kan barn i skolålder vaccineras på övriga vaccinationsställen, som vårdcentraler och husläkarmottagningar.

Barn som tillhör riskgrupper
Barn med kroniska sjukdomar eller andra tillstånd som påverkar andningen och/eller immunförsvaret (till exempel barn med Downs syndrom), barn med kronisk njursjukdom, neuromuskulära sjukdomar (till exempel cp-skada eller annat multifunktionshandikapp), hiv/aids, diabetes, astma eller andra lungsjukdomar kommer att erbjudas vaccin i första omgången. Detta gäller barn från sex månader och uppåt

Annonser

3 thoughts on “Sjuk sjuk sjuk liten

  1. Stackars liten 😦 Det gäller att lita på sin magkänsla! Vi kommer inte att vaccinera J då han inte tillhör någon riskgrupp, men jag börjar fundera på om det inte är svininfluensan jag dras med. Hoppas man blir immun ett bra tag efteråt 😉

    Kram

    • Ja jag hade den ju (mest troligen) förra veckan.. Jag tror att det är bäst att ha haft den och att man inte ska vaccinera sig om man inte tillhör en riskgrupp dvs. Kram på dig och krya på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s