Aktiva lilla älskling

Hörde på barntimmen i dag om just vårt lilla ”problem”. En kille som iofs var yngre än Solkillen men ändå mycket aktiv och sömnstrulare därtill.

Tänk, vi har inte sovit en enda hel natt i sällskap av liten sedan han föddes. INTE EN ENDA på 2,4 år.

Jag kan räkna på ena handen hur många ggr. vi sovit borta från liten också.

Jag ska inte klaga för mycket dock. Vi har ju helt odramatiska läggningar och nu sover han ju iaf i sin säng i sitt rum tills att han vaknar och kommer in till oss, han går in själv vilket är en enorm skillnad mot när man var tvungen att gå upp och bära över han.

Det finns dem som inte tycker att det är lämpligt att låta han komma över utan som anser att man ska ”ta fighten” på natten och få han att somna om i sin säng igen.

Varken jag eller mannen skulle orka och förr eller senare kommer han sova hela nätter i egen säng.

Vi behöver alla bara sova så gott vi kan.

Alla barn är så otroligt olika men det är tydligt att ett barn som har mycket som rör sig i huvudet sover mer oroligt,  och det har ju alla barn i perioder.

Lägg till ett aktivt barn som är tidig i utvecklingen så har du garanterat en sömnstrulare.

Tidiga morgnar är vi också vana vid. Många säger: ”Jag skulle aldrig gå upp” men så fungerar det ju inte.

Vi är alltid uppe och hoppar runt 5-5.30 och om vi är välsignade med att få sova liiiiite längre är vi kvar i sängen till 7 men det ha inte hänt ofta. Tänker ofta också på att det är lätt för dem som inte har tidiga morgnar att propagera för att barn inte ska titta på TV. Jag säger bara: Välkomna hem till oss och prova en vecka! 🙂

Hur har ni det med sömn?

Annonser

3 thoughts on “Aktiva lilla älskling

  1. Vi har alltid haft det bra med sömnen men nu när Melvin sover i juniorsäng så vaknar han oftast vid 5.30 på vardagar men då skall vi ändå gå upp. På helgerna brukar han sova lite längre men vaknar ofta till vid 6-6.30 men då brukar vi säga att han skall sova lite till och oftast funkar det… jag har haft två bra helger då han sovit till 8.30, Nicke har inte haft samma ”tur”.

    Vad gäller det är med att sova i egen säng eller komma in på natten… jag håller med dig där, förr eller senare kommer de sova hela nätter i sina sängar. Min mamma brukade ex säga att det finns inga 7-åringar som sover i spjälsäng när vi gång på gång gav upp att ha Melvin i vanlig säng… men nu när han var mogen för det så har det funkat superbra.

  2. Ha, ha – sömn. Men vi har det mycket, mycket bättre nu. Vi har ju också haft mycket sömnstrul. Nu är vi i en period där sonen gått från egen säng till samsovning. Och vi orkar inte ta någon fight. Han bestämde själv när han skulle flytta till egen säng förra gången, han bestämmer sig säkert för det snart igen. 🙂

  3. Åh du vet ju precis hur vi har det med sömnen 😉 . Vi sover som stockar oftast, men i samma säng, hela natten. Ren och skär rädsla och panik blir det om vi ens försöker ställa honom i sin säng, oavsett om vi är brevid. Alfred somnar dock inte förrän 20.30 tidigast just nu, trots mindre sömn dagtid. Kompenserar oftast med sömn till halv sju, det är lyxigt.

    Det där med ”jag skulle aldrig gå upp” får mig att bli TOKIG!!! Hur gör man då liksom? Låter sin lilla älskling gå bärsärkargång och ramla och klättra? Nej, det är ju bara att stiga upp helt enkelt.

    Kram vännen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s