Byte av förskola

Vi bestämde oss.

Det kändes verkligen inte bra att ha en son som uttrycker att han inte trivs på den nuvvarande förskolan för att det ”är stökigt”, det plus allt det andra som att de tittar på teve på vakenvilan, att de får spela dataspel, att ingen pedagog möter upp i hallen på morgonen för att alla är och äter frukost.. Jag skulle kunna göra listan lång men det värsta av allt: Vi har inte känt att de ha tid för varje barn. Det är helt enkelt för stora barngrupper och för få i personalen.

Vår son är värd mer än det.

Nu kommer vi börja på en montessoriförskola där det är en mycket mindre barngrupp och fler pedagoger och vi tror också att pedagogiken passar vårt barn. Här kommer han att gå tills han ska börja år. 7 och det känns så bra för att vi vill ju att han ska gå i ett privat alternativ och på detta sätt slipper vi dra ut på separationen från hans kamrater som nästa höst ska flytta från frsk till skolan på orten för att de ska börja förskoleklass.

Sonen går sin sista dag på den nuvvarande förskolan den 5/4 och börjar på den nya med invänjning i tre dagar den 10/4. Äntligen bestämde vi oss.

5 thoughts on “Byte av förskola

  1. Hej! Skulle jag kunna få din mailadress? Hittade din blogg när jag googlade på endokrinolog mm… Har lite frågor osv. Hoppas du inte tycker det här är alltför skumt! MVH Hanna

    • Ja det känns som att vi slipper ”fightas” nu. Det viktigaste är ju att man lämnar sitt barn till ett ställe man har förtroende till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s