ADHD/ Autismliknande tillstånd

Man ser inte på Isak att han är annorlunda, men det är han. Unik som alla andra barn.

Han är en glad, inspirerande, högt begåvad kille som är intresserad av det han tycker om.

Hösten 2011 börjar vi utreda han på PRIMA Barn och i december 2012 får vi veta att han har autismliknande tillstånd och ADHD, inte förvånande för oss. Vi får kontakt med autismcenter för små barn och ADHD-center där vi går på föreläsningar och möten. Ett mycket bra stöd!

Mycket tankar rör sig i huvudet men han är ju fortfarande vår kille, samma glada, envisa, drivna, energifyllda grabb. Vi har ju anat sedan han var mycket yngre. Klarade inte av intryck och ljud, lekte inte med andra barn, intresserade sig för annorlunda saker och hade svårt att ta ögonkontakt.

Jag brukar säga att han har svårt för vissa saker men är grym på mycket annat: Han läser flytande, räknar matematik och har ett fotografiskt minne. Han förstår inte alla sociala koder och har svårt för samspel och att förstå vissa saker. Vi som vuxna får lära han hur saker och ting ska vara. ”Det bara är så”.

ADHD:n är en kreativ diagnos som gör att man har fullt ös i hela kroppen. Medicin ger hjälp att komma i balans och bolltäcke är bra att sova med eller använda när han är lite orolig i kroppen.

Han är en fantastisk storebror till lillasyster Alice och har aldrig visat tecken på avundsjuka. Han säger till när han tycker att mamma ska vara bara med han. Autismliknande tillstånd kan du läsa om HÄR.

Jag tänker ofta på framtiden men med Isak gäller det att bara vara här och nu. Planera, förbereda och vägleda och träna ofta och på ett roligt sätt.

Annonser

2 tankar om “ADHD/ Autismliknande tillstånd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s